Nieuws

Bescherm uw zaak tegen cyberincidenten

sep 20

Wat zijn de voordelen van een cyberverzekering?

Hackers, computervirussen, beveiligingslekken… Ze vormen de schaduwzijde van de digitalisering. U vindt het misschien vanzelfsprekend uw organisatie te beschermen tegen diefstal. Maar verliest u ook de veelvoorkomende cyberincidenten en cyberdiefstal niet uit het oog? Bijna 70% van de Belgische bedrijven werd er vorig jaar slachtoffer van. En dat kost handen vol geld. Hoe stelt u uw bedrijf veilig voor cyberrisico’s? Vertrouw op onze cyberverzekering.

Cyberfraude treft diverse bedrijven

Wist u dat al twee derde van de Belgische bedrijven slachtoffer werd van financieel-economische fraude? En dat blijkt voornamelijk cybercriminaliteit. Het overkomt allerlei soorten organisaties in verschillende sectoren. Kmo’s en zelfstandigen zijn de meest kwetsbare groep. Ze bezitten niet altijd de middelen die nodig zijn om een stevig beveiligingssysteem op te trekken, noch om cyberschade op te vangen. De kost van een cyberaanval loopt als snel op tot 600 honderdduizend euro.

Niet altijd een ‘cybermisdaad’

Een cyberincident is niet altijd een criminele daad. Ook een bug in uw softwarepakket of een menselijke fout kan ernstige consequenties hebben voor uw data of IT-systeem. Zo kan een klein voorval al grote gevolgen hebben, die zich vertalen in extra kosten om herhaling te voorkomen, onderbreken of stopzetten van productie of zelfs juridische implicaties.

Beveilig uw data, vermijd kosten

U heeft mogelijk al een antivirus of firewall geïnstalleerd om uw kostbare data veilig te stellen. Maar volstaat dat ook? Wat als een virus er toch in slaagt tot uw systeem door te dringen? Of een hacker u om losgeld vraagt voor uw eigen (privé)data? Uw IT-beveiliging kan nog zo sterk zijn, waterdicht is ze nooit. Daarvoor dient een cyberverzekering. Deze financiële bescherming dekt uw bedrijf tegen ieder type cyberaanval.

Wat is verzekerd dankzij een cyberverzekering?

Onze cyberverzekering dekt niet enkel uw eigen schade bij een cyberincident, maar ook cyberschade aan derden. Daarnaast bent u verzekerd tegen onvoorziene kosten: een cyberaanval legt vaak uw productie tijdelijk stil, waardoor uw kosten oplopen. Ook kunt u met een cyberverzekering rekenen op de expertise van onze specialisten, die bijstand verlenen en meedenken over passende beschermingsmaatregelen. Zo is toekomstige cyberschade niet meer aan de orde.

Verzeker uw cruciale data tegen cyberisico’s en bespaar onnodige kosten. Meer specifieke info? Contacteer ons dan gerust.