BA Motorrijtuigen

Zodra je je in het verkeer begeeft met een gemotoriseerd voertuig, zoals een auto, moto, brom- of snorfiets of vrachtwagen, dan ben je wettelijk verplicht om een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid af te sluiten.

 

Verzekeringen voor jouw wagen

Service en voordelen
De dekkingen en wettelijke contractuele bepalingen zijn bij wet vastgesteld en dus overal dezelfde. Dit wil niet zeggen dat de service en bijkomende voordelen overal dezelfde zijn. Verzekeraars spelen hierop in en geven voordelen als levenslang behoud bonus malus graad, gratis bijstand na ongeval, derde betaler systeem na ongeval … Een goedkope premie is dus zeker niet altijd een betere koop. Leg zeker de voorwaarden naast elkaar en niet enkel de premie. 

Verzekeringsbewijs en werkwijze
Als bewijs van dekking dien je steeds het geldig groen verzekeringsbewijs bij te hebben in het voertuig. Wie potje breekt … In principe is het de verzekeraar van de in fout zijnde partij die de schade betaalt aan de andere partij. Omdat dit in praktijk redelijk lang kon duren alvorens tot schadevergoeding kon worden overgegaan, hebben de verzekeringsmaatschappijen onderling overeenkomsten afgesloten.

 

Je verzekeraar vraagt een nummerplaat aan

Nummerplaat aanvragen
Elke wagen, motorfiets, (lichte)vrachtwagen, aanhangwagens >750 MTM… dient een nummerplaat of kenteken te hebben alvorens zich in het verkeer te kunnen begeven. De dienst DIV is verantwoordelijk voor de inschrijvingen van voertuigen in België. Het is echter jouw verzekeraar die de nummerplaat dient aan te vragen aan de hand van het roze formulier “aanvraag tot inschrijving”. Wij doen dit voor jou via de webapplicatie WEBDIV waarvoor we volmacht hebben.

Je ontvangt je nummerplaat onder rembours via de post binnen de 24 uur, dit op het adres van jouw keuze. Voor schrappingen van officiële nummerplaten geldt een nieuwe regeling sinds november 2013. Voortaan is het niet meer mogelijk om nummerplaten gratis te laten schrappen aan de loketten van de DIV.

 

 

Heb je interesse en ontvang je graag een vrijblijvende offerte op maat?

Of bel met een van onze adviseurs.
phone 051/30 13 35