VAPZ

Leef je als ondernemer in angst om je hele leven hard te moeten werken voor een matig pensioen? Dan komt onze verzekering vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) op het juiste moment! Laat ons jouw toekomst veiligstellen met deze aanvulling op je wettelijke pensioen. We bieden je er een aantal sociale en fiscale voordelen bovenop.

 

 

 

 

 

 

 

Minder belastingen en sociale bijdragen

Door te kiezen voor een VAPZ genereer je een optimaal rendement. Jouw premies genieten namelijk van verschillende spaarformules. Maar het is niet enkel voordelig voor later: ook vandaag maakt ons VAPZ een verschil voor jou. Ieder jaar trek je namelijk je premie volledig af als beroepskost. Daarmee verminder je niet alleen jouw belastingen, maar ook jouw sociale bijdragen. Zo geniet je tot 60% (of zelfs meer) “korting” op jouw premies.

De premies voor het vrij aanvullend pensioen hangen af van jouw beroepsinkomen. Voor het gewoon VAPZ mag een zelfstandige 8,17% van zijn netto belastbaar inkomen storten, met voor dit jaar een maximum van 3.291,30 euro. Voor een sociaal VAPZ mag 9,40% van het netto belastbaar inkomen worden gestort, met voor dit jaar een maximum van 3.786,81 euro

Hoeveel bedraagt de maximale premie in jouw situatie? Met een rekenmachine? Je neemt jouw laatste kwartaalfactuur van dit jaar van je sociale bijdragen, je vindt meestal op de achterzijde het zogenaamde geïndexeerde of gerevalueerde netto belastbaar inkomen van 3 jaar geleden. Dit is het bedrag waarop je dit jaar sociale bijdragen betaalt, hetzelfde bedrag dient als basis voor het VAPZ.

Bijvoorbeeld: met een netto belastbaar inkomen van 40.285,19 euro bekom je een maximaal aftrekbare premie van 3.291,30 euro in gewoon VAPZ en 3.786,81 euro in sociaal VAPZ.  Maar uiteraard helpen wij je graag bij het berekenen en het kiezen van een gepaste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

 

 

 

 

Extra’s

Optioneel bieden wij jou het luik ‘arbeidsongeschiktheid’. Zo verzekeren we voor jou een vervangingsinkomen in geval van ziekte of ongeval. Verder is ons VAPZ een nuttig instrument om jouw vastgoedprojecten te financieren.

Nog tal van extra voordelen zijn mogelijk. Laat ze niet aan je neus voorbijgaan!

 

 

 

 

 

 

 

Graag een offerte op maat van jouw organisatie?

Vraag ze gratis aan en ontdek een gepersonaliseerde analyse.

Of bel met een van onze adviseurs.
phone 051/30 13 35