Nieuws

Verzekeringskantoor Demuynck blikt terug op een succesvolle overname van Kantoor De Vriendt uit Roeselare

dec 22

Begin dit jaar vervoegde verzekeringskantoor De Vriendt uit Roeselare, Kantoor Demuynck uit Lendelede.

Tom Demuynck: “Achter de schermen werkten we sterk aan een succesvolle overname, een samenwerking waar iedereen blij van wordt. En dat is ons gelukt. Met enige trots mogen we zeggen dat beide filialen vandaag op volle toeren draaien en dat we een positieve toekomst tegemoet gaan.”

Laurence Dorchain: ”De samenwerking stond in de sterren geschreven. Onafhankelijk verzekeringsmakelaar is echt een métier. Beide kantoren gaan er prat op om inhoudelijk te excelleren. Maatwerk zit in ons DNA. Voor veel zelfstandigen en ondernemers zijn we een compagnon de route. We denken mee over de risico’s die ze lopen en begeleiden hen in de fiscale optimalisatie van hun vermogen.

De beslissing om in zee te gaan met Kantoor Demuynck is niet over één nacht ijs gegaan. Is de overname vlot verlopen?

Johan De Vriendt: “We hebben zowel in Roeselare als in Lendelede hard gewerkt aan een unaniem wij-gevoel. Er zijn wat werkwijzen veranderd, ten voordele van beide kantoren. Het was even zoeken, maar ‘in the end’ zijn we héél blij dat we een goede band hebben met elkaar, dat alle zaken goed verlopen en dat die bewuste “klik” er is. De wisselwerking tussen beide kantoren verloopt prima en het is aangenaam om ervaringen en ideeën uit te wisselen. We leren veel van elkaar en dat creëert een enorme meerwaarde voor onze klanten. We passen goed samen en zien de toekomst helemaal zitten.”

Wat is het grootste gevolg van deze samenwerking?

Johan De Vriendt: “Voor mij is het belangrijkste verschil dat ik me niet meer hoef bezig te houden met zaken zoals boekhouding, personeelszaken, wettelijke rapportering … waardoor ik me 100% kan focussen op de klant. Hierdoor kunnen we ‘the extra mile’ gaan en zijn we écht de compagnon de route die we willen zijn voor onze klanten.”