LANGETERMIJNSPAREN

Langetermijnsparen voor een alternatieve bonus

Jouw wettelijk pensioen zal jammer genoeg niet volstaan om je huidige levensstandaard te behouden na pensionering. Heb je vandaag geen lening (meer) lopen voor een onroerend goed? Dan is langetermijnsparen iets voor jou! De naam zegt alles: je spaart voor een lange termijn. En legt op die manier een mooie bonus aan voor jouw pensioen.

  • Wat betekent langetermijnsparen?

Langetermijnsparen staat allereerst voor een aantrekkelijk jaarlijks belastingvoordeel. Maar onze formule biedt je niet enkel een fiscaal voordeel, het is ook een zeer veilig spaarproduct. Je spaart op lange termijn in de vorm van een levensverzekeringscontract. Net als bij pensioensparen leg je jaarlijks een bedrag in om pensioenreserves op te bouwen.

  • Het verschil met pensioensparen?

Pensioensparen en langetermijnsparen lijken erg op elkaar. Toch zijn er verschillen. Het belangrijkste betreft de maximale premies. Zo kunt u bij pensioensparen maximaal 1.310 euro fiscaal voordelig storten per jaar. Voor langetermijnsparen is dat tot 2.450 euro. Verder moet u weten dat pensioensparen en langetermijnsparen perfect combineerbaar zijn. Zo optimaliseert u uw fiscaal voordeel. Komt daarbovenop: uw pensioenkapitaal zal heel wat groter uitvallen! Bovengenoemde grensbedragen gelden voor 2024 en worden jaarlijks lichtjes aangepast.

Is langetermijnsparen mogelijk iets voor u? Contacteer ons zodat we samen uw voordelen kunnen overlopen.

 


Heeft u interesse en ontvangt u graag een vrijblijvende offerte op maat?

Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen
of bel met een van onze adviseurs: 051/30 13 35.Ook interessant voor u