Pensioensparen

Met pensioensparen verdien je ieder jaar een flink belastingvoordeel. Starten met pensioensparen kan vanaf 18 tot 65 jaar. Maar hoe jonger je begint, des te groter jouw eindkapitaal en jouw fiscaal voordeel. Dit komt door het sneeuwbaleffect van interest op interesten …

 

 

Vanaf 40 euro per maand

Sparen voor jouw pensioen kan al vanaf 40 euro per maand. Wie meer wil sparen kan dit in 2020 tot maximaal 1270 euro per jaar.

 

 

 

Jaarlijks fiscaal voordeel tot 30%

Wie start met pensioensparen, geniet al vanaf het eerste jaar van belastingvermindering! Je hoeft dus geen geduld te hebben tot jouw pensioen.

Spaar je maximaal 990 euro per jaar, dan geniet je 30% belastingvoordeel. Met andere woorden: als je 990 euro pensioenspaart, dan verdien je 297 euro terug via jouw belastingaangifte.

Wil je meer sparen dan 990 euro per jaar? Dat kan tot 1270 euro per jaar maar jouw belastingvoordeel ligt dan wel iets lager op 25%. Zo krijg je dus maximaal een voordeel van 317,50 euro. Uiteraard zal op het einde van de rit jouw pensioenspaarpot wel hoger zijn!

Bovengenoemde grensbedragen gelden voor 2020 en worden jaarlijks lichtjes aangepast.

 

 

Naast fiscaal voordeel ook beleggingsopbrengst

De beleggingsopbrengst hangt af van de formule die je kiest:

Verkies je de zekerheid van een gewaarborgde interestopbrengst die tot de einddatum van jouw contract vastligt? Afhankelijk van de resultaten van de verzekeraar maak je kans om in bepaalde jaren ook nog een winstdeling te ontvangen.

Wie schommelingen op de financiële markten accepteert, maakt op lange termijn kans op een hoger rendement. Uiteraard is dat niet gegarandeerd want jouw kapitaal is onderhevig aan het marktrisico.

 

Heeft u interesse en ontvangt u graag een vrijblijvende offerte op maat?

Neem contact met ons op door dit formulier in te vullen. Of bel met een van onze adviseurs. phone 051/50 10 21